Welkom op de website Mens en klimaat

 

Het energievraagstuk en het veronderstelde klimaatprobleem houden mij al ruim tien jaar bezig. Omdat er veel stemmingmakerij is in de media en er veel onzin wordt verteld over 'klimaatverandering' heb ik deze informatiebron ingericht om een klein beetje tegenwicht te bieden.

 

Ik probeer mij bij de feiten te houden en wil met onderbouwde informatie komen. Er staat veel op het spel. Maar liefst 100 miljard euro gaat Nederland in 10 jaar tijd besteden aan 'klimaat' waarvan het uiterst twijfelachtig is of er nut en noodzaak voor is. Per huishouden betekent dat een extra aanslag van € 25.000.

 

Mijn doelstelling is om de zinloze investeringen in groene energie te stoppen. In plaats daarvan zou ik graag de aandacht verleggen naar kansrijke energiebronnen die voldoen aan de 3 B's: Beschikbaar, Betrouwbaar en Betaalbaar. De nieuwe generatie kernenergie voldoet aan deze eisen.

Met veel ongeloof constateer ik dat een groot deel van de Nederlandse bevolking zich graag laat misleiden door klimaatalarmisten. Richard Lindzen heeft dit uitgelegd als de gouden driehoek: Een (alarmistische) wetenschapper omschrijft scenario's. De journalist (media) gaat er mee aan de haal en overdrijft het ergste scenario. Het publiek begint zich te roeren met als gevolg dat de politicus 'beleid' begint te maken waaronder veel subsidie naar de wetenschap, waarmee dan de cirkel weer rond is.

Het bedrijfsleven ruikt een kans om veel werk in de klimaatbusiness te verwerven en sluit zich bij de colonne aan. Daarmee is het hele land gevangen geraakt in een spiraal naar beneden. De grote vraag is nu: 'Wie stopt de idioten?'.

 

Al draagt deze website maar een fractie bij aan de noodzakelijke omwenteling naar weer het nuchtere verstand, dan ben ik al heel tevreden.

Hopelijk komt er weer zicht op een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

 

Douwe van der Wier