Video's en documentaires over klimaatverandering


Wetenschappers met een duidelijke mening:


Doctor Tim Ball

Timothy Francis "Tim" Ball (geboren op 5 november 1938) is een Canadese openbare spreker en schrijver die van 1971 tot zijn pensioen in 1996 doceerde aan de universiteit van Winnipeg . Ball werkte samen met Friends of Science en Natural Resources Stewardship Project , dat zich verzet tegen de consensus wetenschappelijke mening van significante antropogene opwarming van de aarde , [5] en is een voormalig onderzoek fellow bij het Frontier Center for Public Policy. [6] [7] [8] Ball verwerpt ook de consensus wetenschappelijke mening over klimaatverandering , waarin staat dat " CO2 is geen broeikasgas dat de temperatuur op aarde verhoogt. " [9]

In 1982 werd hij er universitair docent en werd hij gepromoveerd tot universitair hoofddocent in 1984 en hoogleraar in 1988. Hij ging met pensioen in 1996.

 


Doctor John Harper

Former director of the Geological Survey of Canada

 


Professor Murry Salby


Ingenieur Michael Limburg

Dipl.-Ing. Elektrotechniek en vicevoorzitter van het Europees Instituut voor Klimaat en Energie (EIKE)

 


Professor Richard Lindzen

Richard Siegmund Lindzen is een Amerikaanse atmosferische fysicus bekend om zijn werk in de dynamiek van de middelste atmosfeer, atmosferische getijden en ozonfotochemie. Hij heeft meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en boeken gepubliceerd.

 


Doctor Roy Spencer

Roy Warren Spencer (geboren op 20 december 1955) is meteoroloog , hoofdwetenschapper aan de universiteit van Alabama in Huntsville en de leider van het Amerikaanse wetenschapsteam voor de geavanceerde radarstralingsradiometer (AMSR-E) op NASA's Aqua-satelliet . Hij heeft gediend als senior wetenschapper voor klimaatstudies bij NASA's Marshall Space Flight Center

 


Doctor Don Easterbrook

Don J. Easterbrook is emeritus hoogleraar geologie aan de Western Washington University. Easterbrook werd opgeleid aan de Universiteit van Washington, waar hij de BSc ontving in 1958, de MSc in 1959, en de PhD in 1962

 


Doctor Patrick Moore

Patrick Albert Moore (geboren 15 juni 1947) is een Canadese activist, brancheadviseur en voormalig president van Greenpeace Canada. Sinds het verlaten van Greenpeace in 1986, heeft Moore kritiek geuit op de milieubeweging voor wat hij ziet als schrikkende tactieken en desinformatie, zeggend dat de milieubeweging "wetenschap en logica heeft opgegeven ten gunste van emotie en sensatiezucht". Moore werd opgeleid aan St. George's School (Vancouver) [15] , vervolgens aan de Universiteit van British Columbia , waar hij een B.Sc. in Forest Biology in 1969, en een Ph.D. . Zijn doctoraat bestudeerde zwaar metaalbesmetting in Rupert Inlet doormijnafval . Het concludeerde dat bestaande mechanismen er niet in waren geslaagd om onaanvaardbare vervuiling te voorkomen.

 


Doctor Freeman Dyson

Freeman John Dyson (CrowthorneBerkshire15 december 1923) is een in Engeland geboren Amerikaans natuurkundige. Hij is bekend geworden door zijn werk op het gebied van kwantummechanicavastestoffysica en zijn deskundigheid bij de ontwikkeling van kernreactors.

 


Professor Ivar Giaever

Ivar Giaever (NoorsIvar Giæver) (Bergen5 april 1929) is een in Noorwegen geboren Amerikaans natuurkundige die in 1973 samen met Leo Esaki en Brian Josephson de Nobelprijs voor de Natuurkunde deelde voor zijn werk aan tunneleffecten in supergeleiders.

 


Doctor Richard Keen

Dr. Richard Keen, docent aan de afdeling atmosferische en oceanische wetenschappen aan de universiteit van Colorado, heeft gewerkt met het nationale centrum voor atmosferisch onderzoek, dat gespecialiseerd is in vulkanische aerosolen en onderzoek naar klimaatverandering.

 


Professor Carl-Otto Weiss

Adviseur van het Europees Instituut voor Klimaat en Energie; voormalig president van het Duits Meteorologisch Instituut, Braunschweig.

 


Professor Henrik Svensmark

Henrik Svensmark (1958) is een Deens natuurkundige, werkzaam aan het Danish National Space Center in Kopenhagen. Hij bestudeert de effecten van kosmische straling op wolkvorming.

 


Doctor Fred Goldberg

Afdeling Natuurkunde, Doctor in de wijsbegeerte

 


Professor William Happer

William Happer (geboren op 27 juli 1939 [1] ) is een Amerikaanse fysicus die zich heeft gespecialiseerd in de studie van atomaire fysica , optica en spectroscopie . [2] Hij Cyrus Fogg Brackett [3] Professor of Physics, emeritus bij Princeton University , [2] en een langdurige lid van de JASON adviesgroep , [1] waar hij pionierswerk de ontwikkeling van adaptieve optiek . Van 1991 tot 1993 was Happer directeur van het Department of Energy 's Office of Science als onderdeel van deGeorge HW Bush- administratie 

 


Professor Nir Shaviv

Nir Joseph Shaviv ( Hebreeër : ניר יוסף שביב , geboren op 6 juli 1972) is een Israëlisch - Amerikaanse professor in fysica en scepticus van de klimaatverandering . Hij is professor aan het Racah Institute of Physics van de Hebrew University of Jerusalem , [1] waarvan hij nu de voorzitter is.

Hij is vooral bekend vanwege zijn zonne- en kosmische straling hypothese van klimaatverandering . In 2002 veronderstelde Shaviv dat passages door de spiraalarmen van de Melkweg de oorzaak zijn geweest achter de grote ijstijden van de afgelopen miljard jaar.

 


Professor Bob Carter

Robert Merlin ' Bob ' Carter (9 maart 1942 - 19 januari 2016) was een Engelse paleontoloog, stratigraaf en zeegeoloog. Hij was van 1981 tot 1998 hoogleraar en hoofd van de School of Earth Sciences aan de James Cook University in Australië, [1] [2] en was prominent in het bevorderen van een nuchtere kijk op de klimaathysterie . In de eerste video ontkracht hij de klimaatconsensus.

 


Professor Cortas

Man-caused Global Warming: The Greatest Scam in World History

Video of Heartland Institute Science Director Jay Lehr at the AM 560 Freedom Summit in suburban Chicago


Professor John Christy

John Raymond Christy is klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Alabama in Huntsville (UAH). Zijn voornaamste interesses zijn het op afstand waarnemen van satellieten van het wereldwijde klimaat en de wereldwijde klimaatverandering. Hij is de Distinguished Professor of Atmospheric Science en directeur van het Earth System Science Center aan de Universiteit van Alabama in Huntsville. Hij werd benoemd tot Alabama 's state klimatoloog in 2000. Voor zijn ontwikkeling van een wereldwijde temperatuurstijging dataset van satellieten werd hij bekroond met de NASA ' s Medaille voor uitzonderlijke wetenschappelijke prestatie, en de American Meteorological Society 's 'Special Award.


Professor Judith Curry

Judith A. Curry is een Amerikaanse klimatoloog en voormalig voorzitter van de School of Earth and Atmospheric Sciences van het Georgia Institute of Technology. Haar onderzoeksinteresses omvatten orkanen , teledetectie , atmosferische modellering , polaire klimaten , lucht-zee interacties. Curry was een professor en voormalig voorzitter van de School of Earth and Atmospheric Sciences aan het Georgia Institute of Technology 


Professor Jan-Erik Solheim

 

University of Oslo (UiO)

Cand. real., Astrophysics

Activiteiten en verenigingen: Cosmology and Observational Astrophysics, mostly photometry of Galaxies and Stars (fast photometry) Fellow of Royal Astronomical Society London, Member of Lithuanian Academy of Science


Doctor Willie Soon

Na het behalen van zijn Ph.D. nam Soon een postdoctorale onderzoekspositie op in het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics . Hij doet hier onderzoek naar astrofysica en aardwetenschappen als een extern gefinancierde werknemer sinds 1991. [1] Hij is ook astronoom geweest op het Mount Wilson Observatorium [14], een senior wetenschapper aan de denktank van George C. Marshall Institute


Doctor Fred Udo

Fred Udo heeft gestudeerd en is gepromoveerd in de kernfysica aan de Universiteit van Amsterdam. Als senior onderzoeker heeft hij gewerkt aan grote experimenten opgesteld bij de versnellers van CERN. Daarnaast was hij buitengewoon hoogleraar experimentele elementaire deeltjes fysica aan de Vrije Universiteit van Brussel.


Professor Valentina Zharkova

Ik ben een professor in wiskunde aan de Northumbria University. Ik heb BSc / MSc in Applied Mathematics and Astronomy, een Ph.D. in Astrophysics, certificaat in projectbeheer.

Ik ben in 1975 afgestudeerd aan de Nationale Universiteit van Kiev, Oekraïne met een BSc / M.Sc. eerste klas met onderscheiding in Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde


Adj. Professor Bjorn Lomborg

Bjørn Lomborg (Frederiksberg6 januari 1965) is een Deens politicoloogstatisticus en publicist. Hij is adjunct-professor aan de Copenhagen Business School en directeur van het Copenhagen Consensus Center.


Prof. Dr. Horst-Joachim Ludecke

Horst-Joachim Lüdecke (geboren op 19 maart 1943 in Berlijn ) is een Duitse fysicus voor vloeistofmechanica en emeritus hoogleraar aan het College voor Technologie en Economie van Saarland (HTW). Hij is een belangrijke speler in de  in Duitsland, de wetenschappelijke vooruitgang van de mens veroorzaakte opwarming van de aarde verwerpt. Hij publiceerde non-fictieboeken over klimaatverandering


Professor Piers Corbyn

Piers Richard Corbyn (geboren op 10 maart 1947) [1] is een Engelse weersvoorspeller die eigenaar is van WeatherAction, dat weervoorspellingen maakt. Zijn eerste papieren werden gepubliceerd als een undergraduate in de Royal Meteorological Society 's tijdschrift Weather bespreking van zijn pekel -gevulde barometer ; [1] in het Journal of the British Astronomical Association voor zijn op het huis gebaseerde metingen van de excentriciteit van de aardbaan


Ingenieur Theo Wolters

In bijgaande video gaat dhr. Wolters in op de kosten van de energietransitie en over de noodzaak ervan.


Professor Kelly: Groene droom is onbereikbaar


Prof.  Susan Crockford: IJsberen zijn niet kanariesMarijn Poels in gesprek met prof. Judith Curry

Channel 4 documentaire: 28 jaar oud maar nog steeds actueel.


 

 

 

Donna Laframboise legt uit hoe het IPCC werkt