Reactie plaatsen

Reacties

Ton Sala
2 jaar geleden

https://www.eneco.nl/over-ons/wat-we-doen/duurzame-bronnen/windpark-landtong-rozenburg/
Hier weer een bewijs dat windmolens niet lang meegaan
Groeten Ton Sala

joop
2 jaar geleden

onder "smeltende noordpool" lees ik: meer of minder uitstraling zonnewarmte.

"De aarde ontvangt zonne-energie geen zonne-warmte."

ArNi
3 jaar geleden

Onlangs verschenen onderzoeksresultaat Universiteit van Göthenborg Zweden toont aan dat windmolens onder een brede laag van de bevolking een verstoorde REM slaap veroorzaken. Dit is een niet te verwaarlozen gezondheidsrisico. Stoppen met die onzin dus.

Frans Galjee
3 jaar geleden

“ Er is nog voor tenminste 3000 jaar steenkool op aarde. Ook olie en gas zijn nog volop beschikbaar.”

Toch zijn deze fossiele bronnen voor energie sneller ‘op’. Bij huidige maat voor ERoEI rond 7 gaat het met olie al over 30 jaar mis.

Ewoud Heuvelman
3 jaar geleden

Beste Frans.
De olie zou allang op moeten zijn. De club van Rome heeft berekend dat rond 1985 de laatste druppel naar boven is geperst. Het voorspellen van rampen is een favoriete bezigheid, zo ook het einde van de olie. Wees gerust; de olie raakt nooit op. (Lees: https://dvdwier.wordpress.com/2013/03/14/olie-in-overvloed/)
In de toekomst gaan motoren een betere en krachtiger brandstof krijgen, waarschijnlijk kernenergie. De enorme voorraden olie zullen dan verder onaangeroerd blijven liggen.

Pieter
3 jaar geleden

De zeespiegelstijging is momenteel 5 millimeter per jaar. Dat is in 10 jaar 50mm, dus 5 cm! En dat zou de natuurlijke variatie van de natuur zijn? Geen verstandig mens die zoiets gelooft. Natuurlijk komt die stijging voor het grootste deel voor rekening van de CO2 stijging. Vaar maar door met die roeiboot op de snelstromende rivier richting de watervallen. En geloof vooral niet wat kenners op de wal roepen: Pas op voor die watervallen!

Dennis Holland
3 jaar geleden

Dag Pieter,

Deltares constateert een zeespiegelstijging van 18,6 centimeter per eeuw. Dat is de relatieve stijging, want de bodem langs de kust daalt met 4,5 centimeter per eeuw.

Bron: Deltares.
Zie ook: https://klimaatgek.nl/wordpress/2018/09/19/alarmerend-rapport-over-zeespiegel-is-storm-in-glas-water/

Dennis Holland
3 jaar geleden

Heerlijk site vol feiten. Zo zijn er inmiddels veel te vinden, maar deze vult lekker aan.
Dat het gas des levens (Co2) nog steeds door de foute media wordt aangehaald als boosdoener maar dat elke correlatie alleen is terug te vinden in door de falende mens geschreven algoritmes wordt hopeloos genegeerd.
Gelet op het feit dat de aarde al geruime tijd heerlijk afkoelt en we rustig een nieuwe kleine ijstijd inrollen zal het niet lang duren eer men gaat beseffen dat alle hoogstaande vervuiling (elec. auto's, zonnepanelen, windmolens) de grootste bijdrage heeft geleverd aan het volledig op z'n bakkes gaan van democratie en welvaart. Een mega berg niet te recyclen chemisch afval over 15 jaar is het in en in trieste geschenk aan onze kinderen.

Theo Weerdenburg
3 jaar geleden

Twee verschillende berichten, wat is er nu waar??
Ik ben zeker geen alarmist maar nu vind ik twee verschillende wel erg ver uit elkaar liggen. Weten jullie wat dat kan zijn?
https://www.welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/1562853/beelden-van-nasa-tonen-reusachtige-verandering-op-antarctica-in-slechts-9-dagen.html

barend
3 jaar geleden

Hoi Evert. Je bent nog een gepokt en gemazeld klimaatexpert vergeten (dave mussenveld): lijkt me helemaal in jouw site passen!

De 44-jarige Dave Mussenveld gelooft niet dat de klimaatopwarming is veroorzaakt door de mens. Dat is namelijk goedkoper.
“Als de aarde echt opwarmt door CO2, dan moet ik met de trein op vakantie, dure biologische groente kopen en GroenLinks stemmen”, concludeert Dave. “Mij niet gezien, volgens mij is die hele opwarming van de aarde één grote hoax, bedacht door links om de mensen onder de duim te houden.”“Als ik wel in klimaatverandering zou geloven zou ik natuurlijk wel een beetje geld kunnen besparen door minder vlees te eten en de auto vaker te laten staan, maar dat is ook geen pretje. Nee, gelukkig geloof ik heilig dat al het bewijs dat de aarde opwarmt vervalst is. Vroem vroem!”

Paul van der Meer
4 jaar geleden

Wat een berg inzin deze site. En het zijn de zelfde mensen die tegen immigranten zijn en tegen Europa, voor populisme en tegen ieder overheidsingrijpen die deze onzin aanhangen. Een soort eigenwijze betweters die zelf zelden geschoold zijn en spijkers zoeken op laag water. Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel en natuurlijk zijn alternatieve energie bronnen nog niet perfekt. Maar om te beweren dat wetenschappers klimaat problemen veinzen is lariekoek. Het zijn zelf fantasten met hun complot theorieen. Nazi Duitsland ging op soortgelijke manier te werk om z'n zin te krijgen. Verdeel en heers is een oude en gevaarlijke strategie. Stop er mee.

David Dirkse
4 jaar geleden

zie ook dit artikel : http://www.davdata.nl/zonnepanelen.html
waarom deze nauwelijks aan een energietransitie zullen bijdragen