Home » (Kern)energie » Koude Kernfusie

Koude kernfusie; Fleischmann en Pons - 1989

Ontwikkelingen in de techniek van de koude kernfusie

 

Sinds Fleischmann en Pons in 1989 ontdekten dat een bepaalde samenstelling van materialen, verhit in een opgesloten ruimte (reactor), gaat leiden tot een nucleaire reactie en daarmee een grote hoeveelheid warmte produceert, zijn diverse wetenschappers aan de slag gegaan om deze ontdekking te reproduceren en te verbeteren.

 

Dit zal ooit gaan leiden tot een werkbaar product die op kleine en grote schaal voor energieproductie kan zorgen.

 

De Italiaan Andrea Rossi is al vergevorderd met proefmodellen. Hij verwacht binnen enkele jaren met apparaten op de markt te komen die in huishoudingen en in de industrie toepasbaar zijn. Lees hier hoe de reactie wordt opgewekt.

De Amerikaan Randell Mills werkt al ruim 20 jaar aan een techniek om met behulp van kernfusie een mini-zon te bouwen. Zijn bedrijf Brilliant Light Power zegt een succesvol model te hebben ontwikkeld welke in 2017 / 2018 op de markt zal komen.

Een ander bedrijf wat met LENR werkt, is Brillouin Energie uit California. Dr. Francis Tanzella ontwikkelt met zijn team een 'Hot Tube'. Dit apparaat moet via de koude kernfusie technologie in de toekomst zeer goedkoop onbeperkt energie leveren.

De Rus Parkhomov heeft al succesvolle proeven gedaan met deze techniek. Ook wordt er in Zweden, China, Israël en Japan serieus gewerkt aan praktische toepassingen van koude kernfusie, vaak aangeduid als LENR (=Low Energy Nucleair Reaction)

 

Artikel over de ontwikkeling van LENR

 

 

In het hieronder staande bestand wordt de theorie achter de koude kernfusie uitgelegd.

De Amerikaanse defensie heeft onderstaand rapport uitgegeven waarin gesteld wordt dat de werking van LENR is aangetoond. Bovendien wordt uitvoerig beschreven welke testen zijn gedaan.

 

IRF-Scientific-report-305
PDF – 2.7 MB 191 downloads
Rapport DTRA
PDF – 13.2 MB 147 downloads

Ontwikkelingen LENR


Maart 2019

Oyama Power (Japan) is erin geslaagd om een ​​nucleaire kernfusiereactor voor het opsluiten van metalen kristallen te starten. Op 20 maart a.s. zal over dit succesvolle LENR-experiment worden gepubliceerd. Over de gemeten prestatie wordt geen informatie gegeven. Wel geeft men vol zelfvertrouwen aan dat er een belangrijke mijlpaal is bereikt en dat de resultaten zodanig zijn dat de mensheid een nieuw energie-systeem wordt beloofd. Rondom de reactor is tijdens en na de test meting gedaan naar straling. Deze is niet waargenomen.


Februari 2019

Brillouin Energy bekroond met patent voor zijn potentieel veranderende fusiereactor in de wereld 
Europese Unie geeft patent voor gecontroleerde elektronenvangstreactie

 

Brillouin Energy Corp., een toonaangevend bedrijf op het gebied van lage-energie-nucleaire reactie (LENR), heeft aangekondigd dat het een aanzienlijk patent heeft verkregen dat is gekoppeld aan het ontwerp voor een potentieel wereldveranderend 'waterstof heet' Tube "of" HHT ™ "reactorsysteem van het Octrooibureau van de Europese Unie. Het patent, dat is uitgegeven voor een cruciaal onderdeel van het HHT-reactorsysteem, de "gecontroleerde elektronenvangreactie" (CECR) voor "Energieopwekkingsapparaat en -methode", dateert van 26 september 2018.

Het EU-octrooi dat wordt toegekend voor de gecontroleerde elektronenvangstreactie van Brillouin Energy (CECR) in verband met zijn wereldwijd veranderende # HHT-reactorsysteem, is een nieuwe stap voorwaarts om schone energie voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te maken.

In de afgelopen vijf maanden heeft het bedrijf het stadium bereikt waarin het nu betrouwbaar in staat is om 50 tot 60 watt aan gecontroleerde LENR (overtollige) reactiewarmte met een Coëfficiënt van Vermogen (COP) te produceren, consistent over 2,25 keer (2,25X energie-output versus energie-input) binnen zijn HHT ™. Naarmate deze COP-resultaten blijven stijgen, blijft de CECR-technologie van Brillouin Energy dichter bij het vermogen om tot 30.000 huizen een jaar lang van stroom te voorzien met de hoeveelheid waterstof in het volume van een gemiddeld glas water.

 

"We staan ​​aan de vooravond van een nieuw tijdperk van goedkope, overvloedige en betrouwbare kracht van op LENR gebaseerde systemen, in een tijd dat de Verenigde Staten en vele andere landen hun aanpak voor het ondersteunen van schone energietechnologieën opnieuw onderzoeken," zei Robert W George, Chief Executive Officer, Brillouin Energy.

Het CECR-octrooi dat is uitgegeven door de EU is een van de primaire octrooien van de onderneming die de onderliggende fysica beschrijft voor gecontroleerde gepulseerde vermogensstimulatie van een LENR-reactie. Het schetst de praktische techniek voor het induceren en regelen van de reactie in een metalen rooster. De reactie produceert een grote hoeveelheid thermische energie en een extreem kleine hoeveelheid inert (onschadelijk) helium. Buiten deze primaire warmteafgifte zijn er geen giftige, radioactieve of CO2-bijproductemissies van welke aard dan ook.

Het HHT ™ -reactorsysteem van Brillouin Energy is ontworpen om te werken bij temperaturen tussen 100 ° C en 700 ° C, afhankelijk van de toepassing. Het gebruikt een zeer kleine hoeveelheid waterstofgas met een nikkelmetaalkatalysator om op een sterk gecontroleerde basis LENR-warmte te produceren. Dit zal geschikt zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de industrie aan schone, goedkope modulaire warmte en elektriciteit op het moment van de vraag.

 

Over Brillouin Energy Corp.

Brillouin Energy is een clean-technology bedrijf gevestigd in Berkeley, Californië, VS, dat zich ontwikkelt in samenwerking met voormalige senior LENR-wetenschappers van SRI International, een ultra-schone, goedkope, duurzame energietechnologie die in staat is om commercieel bruikbare hoeveelheden te produceren van thermische energie van LENR.

Neem voor meer informatie over Brillouin Energy Corp contact op met:

David Firshein, Chief Financial Officer dnf@brillouinenergy.com + 1-415-419-6429


Februari 2019

Op de laatste dag van januari heeft Rossi zijn E-Cat SK gedemonstreerd. Het was zijn bedoeling om kopers van 'warmte' te interesseren voor zijn product. Het was geenszins de opzet om de werking van zijn vinding uit te leggen. In een live-video wordt enige informatie gegeven over hoe de warmte ontstaat en deze kan worden geleverd aan klanten.

Als het bedoeling was met een strakke beeldpresentatie clientèle te werven dan is de opzet volledig mislukt. Het is een langdradig verhaal (3 uur!) wat in de laatste helft iets boeiender wordt omdat er vragen worden beantwoord. Het beeldniveau is eveneens belabberd. Deze demonstratie zal niet leiden tot een grote belangstelling voor het apparaat, vrees ik. Daarvoor is het allemaal te pover.

Wie de presentatie wil zien, kan onderstaande video aanklikken.


Januari 2019

Briljant Ligt Power blijft maar filmpjes produceren. Kennelijk willen ze de aandacht op hun product 'de Suncell' vestigen nu Rossi op het punt staat de E-Cat commercieel aan te bieden. In de bijgaande video laat BLP een test met een brandstofmix zien. Het volgende commentaar hoort bij de beelden: "In deze test omvat het SunCell® hydrino reactant gasmengsel waterstofbrandstof toegevoegd aan argon in verschillende verhoudingen en stroomsnelheden om het effect op de energieproductie te bepalen."


Januari 2019

De heer Mats Lewan, die regelmatig nauw contact heeft met Andrea Rossi, weet allerlei bijzonderheden van de E-Cat SK te melden:

- Het eigenlijke apparaat, dat één reactor bevat, heeft een maximaal thermisch vermogen van 35 kW. Het meet 93x40x47 cm, en het verbruikt een kleine hoeveelheid elektriciteit voor het controlesysteem.

- De kerntemperatuur in de reactor bereikt naar verluidt een hoogte van ongeveer 10.000 ° C, waarbij een koelmiddel wordt verwarmd door een ingebouwde warmtewisselaar. De standaardversie van de E-Cat kan water of stoom verwarmen tot 500-600 ° C. Met behulp van een andere warmtewisselaar en andere koelmiddelen kunnen aanzienlijk hogere temperaturen worden bereikt, hoofdzakelijk beperkt door de materiaaleigenschappen van de warmtewisselaar.

Eind januari zal een presentatie van het apparaat worden gegeven via een live-stream.

 

In onderstaand document legt ene 'Director' uit welke techniek wordt gebruikt om de E-Cat SK te laten produceren:

Techniek achter de E-Cat SK
PDF – 727.7 KB 56 downloads

December 2018

Briljant Ligt Power heeft een video beschikbaar gesteld van een werkende Suncell. Bij de video hoort de volgende verklaring: Het SunCell® hydrino reactant gasmengsel omvat waterstofbrandstof toegevoegd aan vast argon en sporengalliumoxide-inventarissen waarbij het oxide dient als een bron van O voor HOH-katalysator. Het mengsel en de gastoevoer worden geoptimaliseerd om voldoende vermogen te creëren om auto's en vrachtwagens in een compacte, lichtgewicht reactor te laten draaien. Concentrator fotovoltaïsche elektrische conversiesystemen en onderdompeling van de SunCell® in een waterbad worden uitgevoerd om respectievelijk elektriciteit en thermisch vermogen te produceren.


December 2018

Het bedrijf Briljant Light Power is nog volop bezig om de Suncell levensvatbaar te maken. In een grote hal staan drie proefopstellingen waarbij men onderzoekt en experimenteert om van de Suncell een krachtige energiebron te maken met alleen water als brandstof. Het is niet duidelijk wanneer men verwacht met een commerciële toepassing te komen. De resultaten tot nu toe worden getoond in een 101 sheets rijke presentatie. Deze is hieronder te downloaden.

4th-Quarter-Business-Presentation-120718
PDF – 10.8 MB 68 downloads

Hiernaast is in een video te zien hoe de Suncell bij een test doorbrandt. Er is dus nog werk aan de winkel voor het team.


Oktober 2018

Opvallend nieuws uit Rusland. In Sochi, waar een LENR conferentie wordt gehouden, vertelt Parkhomov dat hij bij een experiment een nikkel-waterstof reactor zeven maanden onafgebroken heeft laten draaien. Het vermogen wat de reactor heeft opgewekt is meer dan 1 kw. Uit het verwerken van 1 gram nikkel is een energie gehaald van 4100 MJ. Dit is te vergelijken met het verbranden van 100 liter benzine.

De presentatie van Parkhomov is in onderstaande video te zien. (wel in het Russisch)                               

Parkhomov legt aan de hand van een dia-show de bijzondere effecten van LENR uit.

 

PP-presentatie in het Engels:

Strange-Radiation
PDF – 5.9 MB 63 downloads

September 2018

De ontwerper van de E-Cat, Rossi, zegt in een interview dat hij samen met een partner een installatie gaat bouwen welke geschikt is om in de commerciële markt te worden aangeboden. In januari 2019 komt er een demonstratie om klanten te overtuigen dat een nieuwe energiebron is geboren.

Enkele opvallende uitspraken:

* De E-Cat SK is in zijn ontwikkeling op een punt beland dat het stabiel genoeg is om te worden gebruikt in een commercieel industrieel product.

* De E-Cat SK kan worden gecombineerd met een turbine om op een stabiele, effectieve manier te kunnen werken.

* De partner heeft de middelen om een ​​turbine te ontwikkelen die met de E-Cat SK zal werken.

* De installatie wordt gebouwd in de bestaande faciliteit van de partner.

* De eerste installatie wordt geïnstalleerd in de faciliteiten van de partner om warmte en elektriciteit te leveren voor hun eigen activiteiten.

* De presentatie in januari zal zijn om de wereld te laten weten dat er een technologie klaar is voor industrialisatie en dat Rossi klaar is om met potentiële klanten te gaan werken en contracten te sluiten.


Juli 2018

Het bedrijf Brillouin uit Berkely (USA) heeft aan een industriegroep uit Zuid-Oost Azië een licentie verstrekt om van hun energietechnieken gebruik te mogen maken. Het bedrijf heeft 'hot-tubes' ontwikkeld welke door middel van de LENR-techniek warmte produceren. Het doel van Brillouin is uiteindelijk om op grote schaal deze vorm van kernenergie te kunnen uitrollen. Ze zijn zeer content met het licentie-contract omdat dit het bedrijf weer ruimte geeft om de technologie verder te ontwikkelen.

Onderstaand bestand toont de licentie-overeenkomst:

Brillouin-Commercial-License-7-2-18-Final
PDF – 68.6 KB 57 downloads

Juni 2018

Russian News Report: "Wetenschappelijke doorbraak: koude kernsynthese werd beheerst"

Een langverwachte wetenschappelijke doorbraak is gemaakt in de Russische en wereld-nucleaire fysica. Voor de eerste keer wordt een gecontroleerde kernfusiereactie gerealiseerd bij kamertemperatuur

In het laboratorium was het mogelijk om de kernfusiereactie in gedeutereerd polykristallijn titanium te starten, te reguleren en te stoppen. Dit werd pas mogelijk na de ontdekking van een nieuw type fysieke golf, waarvan het bestaan ​​voorspeld werd door de grote Sovjet fysicus LD Landau in de jaren dertig van de vorige eeuw en een experimentele bevestiging ontving van Alla Kornilova een paar jaar geleden.

De laatste wetenschappelijke publicatie over de resultaten van de cyclus van experimenten wordt gepresenteerd in het meinummer van het boek "Engineering Physics": j

AA Kornilov en, VI Vysotsky, Yu.A. Sapozhnikov, IE Vlasova, SN Gaydamak, AA Novakova, VM Avdyukhina, IS Levin, MV Vysotsky, EI Khayit, N.Kh. Volkova. "Het probleem en de realisatie van stabiele generatie van alfadeeltjes door gedeutereerd titanium in een hittegolfveld".


Mei 2018

De vordering van de ontwikkeling van de E-Cat gaan dusdanig snel, dat Rossi via zijn bedrijf Leonardo op dit moment aan de industrie warmte aanbied. Het idee is dat Rossi bij geïnteresseerde klanten een E-Cat-installatie neerzet welke hij vanuit een centraal punt kan aansturen en controleren. Zo kan ook de brandstof voorziening worden gevolgd. De klant loopt geen enkel risico, daar deze alleen betaald voor het geleverde vermogen. Volgens planning moeten er aan het einde van dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar de eerste installaties op commerciële basis draaien.


Maart 2018

In een krantenartikel in India wordt gekeken naar de staat van LENR / Cold Fusion-onderzoek en wordt voorspeld dat het niet lang zal duren voordat de technologie zodanig is ontwikkeld dat deze tegen zeer lage kosten stroom kan leveren voor huishoudelijke doeleinden.

Na 30 jaar hebben Japanse wetenschappers rapporten uitgebracht die waarnemingen onderbouwen die tijdens de koude fusie-experimenten zijn gemaakt. Een onderzoeksgroep met wetenschappers van Toyota, Nissan Motor, Universiteiten van Tohoku, Kobe, Kyushu en Nagoya heeft vastgesteld dat warmte-energie vrijkomt bij kamertemperatuur. Een van de experts die voor dit artikel worden geraadpleegd, is de Indiase kernfyiscs Mahadeva Srinivasan, voormalig hoofd van de afdeling Neutron Physics van het Bhabha Atomic Research Center in Mumbai, die nu een particuliere LENR-consultant is.

Hij heeft zijn inspanningen onlangs gericht op het interesseren van leden van de huidige Indiase BJP-regering onder leiding van premier Narendra Modi, en heeft enig succes gehad met deze aanpak, waarbij beperkte financiering beschikbaar werd gesteld door de financiering van het ministerie van hernieuwbare energie om vier LENR-onderzoeksgroepen startten in India.


Maart 2018

Onderzoekers van SRI International hebben een technisch voortgangsrapport uitgegeven over hun beoordeling en onafhankelijke validatie van de lopende test- en schaalinspanningen van Brillouin Energy voor zijn meest geavanceerde Isoperibolic ("IPB") Hydrogen Hot Tube ™ (HHT ™) component prototypen, die gecontroleerde Low Energy Nuclear Reactions ("LENR") genereren.

In hun rapport van 2017 bevestigden de onderzoekers van SRI dat ze met succes de "overeenheid" -hoeveelheden thermische energie (warmte) in de IPB-HHT's van Brillouin Energy hebben gerepliceerd, nu met aanzienlijk hogere outputniveaus dan was waargenomen in hun eerdere replicatie-inspanningen die gedocumenteerd waren in hun 2016-rapport. SRI voerde gedurende 2017 uitgebreide onderzoeken en tests van derden van de technologie van Brillouin Energy uit. 

Brillouin Energy heeft echt vooruitgang geboekt bij het definiëren van het engineeringtraject en bij het aantonen van een groter potentieel om de totale energieproductie in zijn reactoren te vergroten. Dit wordt weerspiegeld in het MVO-rapport van SRI in vergelijking met het 2016-rapport van SRI. Hun groeiende lijst van technische prestaties leidt tot een aantal resultaten die we nog niet eerder hebben gezien. Verhoogde COP's, verhoogde reproduceerbare overtollige vermogensoutput, verhoogde LENR-warmte, betere calorimetrie en transporteerbaarheid van meerdere reactorsystemen die onafhankelijk presteren - het blijft wijzen op een potentiële doorbraak.

Het rapport met de positieve bevindingen staat hieronder:

SRI_Technical_Report 2017 Brillouin
PDF – 630.9 KB 56 downloads

Januari 2018

Een onderzoeksteam uit Japan maakt bekend dat ze met succes een aantal proeven hebben gedaan op het gebied van LENR. Het team bestaat uit medewerkers van autofabrikant Nissan en een aantal universiteiten. Een van hun bevindingen is dat een effectieve nucleaire fusiereactie alleen wordt bereikt als er gewerkt wordt met een nikkelmolecuul en een waterstofmolecuul. Nissan verdiept zich in de LENR-technologie om toepassingen te vinden voor hun elektrische-auto-vloot.

Opmerkelijk is verder dat de Japanse overheid geld en middelen beschikbaar stelt. Japan is daarmee het eerste land dat investeert in onderzoek naar koude kernfusie.

Bijgaand rapport bevat een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

MHEfinalsummaryreport2018Jan
PDF – 279.5 KB 69 downloads

December 2017

Ook de universiteit van Cambridge is bezig koude kernfusie te onderzoeken. Op hun site is het volgende bericht te lezen: 

Met het doel om de problemen van klimaatveranderingen en stijgende oceanen te overwinnen, is een optie om grootschalige duurzame energie te produceren door kernfusie van waterstof en andere zeer lichte kernen vergelijkbaar met de energiebron van de zon. Zestig jaar wereldwijd onderzoek naar de ontbranding van de zware waterstofisotopen deuterium (D) en tritium (T) zijn in de buurt gekomen van een doorbraak voor ontsteking. Het probleem met de DT-fusie is dat gegenereerde neutronen radioactief afval produceren. Een uitzondering als het ideale schone fusieproces - zonder neutronenproductie - is de fusie van waterstof (H) met de boor-isotoop 11B11 (B11). In dit artikel hebben we ons onderzoek gebaseerd op recente experimenten en simulaties voor een nieuwe energiebron. We suggereren hoe HB11-fusie voor een reactor kan worden gebruikt in plaats van de DT-optie. We hebben onze HB11-fusie op de volgende manier in kaart gebracht: (i) De versnelling van een plasmablok met een laserstraal met de kracht en tijdsduur in de orde van 10 petawatt en een picoseconde overeenkomstig. (ii) Een plasmabegrenzing door een magnetisch veld in de orde van enkele kiloteslas gecreëerd door een tweede laserstraal met een pulsduur van enkele nanoseconden (ns). (iii) De sterk verhoogde fusie van HB11 ten opzichte van de huidige DT-fusie is mogelijk vanwege de alfa-lawine die in dit proces is gecreëerd. (iv) De omzetting van de alpha-deeltjes met uitgangsoutput direct naar elektriciteit. (v)


December 2017

Nadat Rossi in november alle aandacht heeft opgeëist met de presentatie van z'n vernieuwde E-Cat, komt nu Brillant Light Power weer met nieuws naar buiten. Helaas is het nog niet een kant-en-klare Suncell die al werkend wordt getoond maar een technisch rapport van de werking van het apparaat. Er wordt uitgelegd hoe de Hydrino-Blast tot grote krachtexplosies komt. Deze energie moet de uiteindelijke stuwing vormen van de super-zon. Het geheel staat in het onderstaande technische rapport beschreven:

Hydrino-Blast-Power-Paper-120517d
PDF – 4.0 MB 100 downloads

November 2017

Op 24 november heeft Rossi zijn E-Cat QX aan de wereld gepresenteerd in een zaal met ongeveer 70 toeschouwers. Van de gehele presentatie is een film gemaakt en deze is online gezet. De neutrale kijker moet het vooral met de uitleg doen want het proces vindt plaats in gesloten apparaten. Op schermen van een laptop en instrumenten is de nodige beweging te zien. Volgens deze uitleg is tijdens de demonstratie een liter water langs de LENR-reactor gepompt. Invoer temperatuur was 20 graden. De wateruitvoer was opgelopen tot ruim 40 graden Celsius. Het zeer zwakke stroompje van 0,3 Volt wat het proces behoort op te starten, kan dit niet presteren zodat deze toegevoegde energiewaarde door de reactor is gecreëerd. Technisch resultaat: Invoer 0,045 Wh/h, Uitvoer 22,8 Wh/h wat een COP van ruim 500 betekent. De energiewaarde is met factor 500 toegenomen. Indien deze techniek wordt doorontwikkeld voor de consument zal de energierekening fors omlaag kunnen.

Hoelang het nog duurt voordat de E-Cat in de handel komt, blijft in het ongewisse.

 

Duur van de meetperiode: 1 uur: de meting is uitgevoerd nadat het apparaat een redelijk constante temperatuur heeft bereikt 
van het water dat door de reactor is gepompt: 1000 g 
Watertemperatuur aan de ingang van de reactor: 21 C 
Watertemperatuur aan de uitgang van de reactor: 41 C 
Delta T: 20 C 
Energie geproduceerd: 20 x 1,14 = 22,8 Wh / h 
Meting van het energieverbruik (gedurende het uur gedurende 30 minuten zonder energie geleverd aan de E-Cat): 
V: 0,3 
OHM : 1 
A: 0,3 
Wh / h 0,09 / 2 = 0,045 
Verhouding tussen geproduceerde energie en energieverbruik: 22,8 / 0,045 = 506,66

Instrumentatie gebruikt voor de metingen: 
Oscilloscoop Tektronix TBS 1052B 
K-sondes Omega geleverd en gekalibreerd door Prof. Bo Hoistad van de Universiteit van Uppsala 
Waterpomp Prominent. Het gedurende 1 uur gepompte water is in een plastic container op een weegschaal gegoten om precies het water te meten dat door de E-Cat wordt gevoerd. 
Temperatuurdatalogger: PICO-technologie 
De weegschaal om het water dat door de E-Cat stroomt te wegen, is geleverd door Eng. Mats Lewan van Stockolm

William S. Hurley 
Senior Engineer- Endeavour 
Los Angeles

E-cat-QX-demo-nov2017-copy
PDF – 564.9 KB 61 downloads

November 2017

Rossi heeft naar eigen zeggen Sigma-5 bereikt met het testen van zijn E-Cat QX. Dit is een extreem hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidseis voor consumenten producten. Wanneer het energie-apparaat aan deze normen voldoet dan kan het op de markt worden gebracht. Later in november komt er een publieke demonstratie van het apparaat, daarna zal snel duidelijk worden welke waarde we er aan kunnen hechten.


November 2017

Het wordt druk aan het LENR-front. Opnieuw zegt een groep onderzoekers dat het de ideale mix voor koude kernfusie heeft gevonden. Unified Gravity Corporation is een bedrijf uit Morgan Hill, Californië dat een methode claimt voor het maken van energie via een proton-lithiumfusiemethode met waterstof en nikkel als brandstof.

UGC daagt andere universiteiten uit: We zijn ons er volledig van bewust dat ons werk niet kan worden verklaard door de huidige stand van de reguliere natuurkunde. Desondanks konden we positieve resultaten reproduceren in laboratoria aan de Universiteit van Louisiana, Lafayette en de Universiteit van Noord-Texas met verdere experimenten in ons Morgan Hill-laboratorium. Omdat voor onze fusietechnologie patent is aangevraagd, staan ​​we open voor peer-review van onze experimentele tests. We moedigen universiteiten, instellingen en bedrijven aan om onze resultaten te verkennen en te reproduceren, omdat we geloven dat onze technologie de sleutel is tot het ontsluiten van een paradigmaverschuiving in de manier waarop we energie creëren.


Oktober 2017

De Russische onderzoeker Parkhomov heeft over zijn onderzoekswerk naar LENR gepubliceerd. Hij legt tot in detail uit op welke wijze hij te werk is gegaan. In zijn proeven worden meerdere zaken aangetoond. Een belangrijk punt daarbij is de hoeveelheid opgewekte energie. De publicatie geeft aan dat met de toegepaste techniek er hoeveelheden water zijn opgewarmd.

Onderstaand het rapport van Parkhomov et al.

Parkomov paper
PDF – 4.5 MB 69 downloads

Oktober 2017

Een bedrijf uit Nusle, Tsjechië, heeft een internationaal patent aangevraagd voor een LENR toepassing. Hun vinding bestaat uit een opstelling die warmte kan produceren met een gunstig COP.  "In een gekenmerkt verwarmingsapparaat kan het elektrische energieverbruik 300 W zijn, met de equivalente uitgangs thermische prestatie van 900 W met het reactiemateriaal gewicht van 1 gram. In een verwarmingsapparaat van het type verwarmingssysteem, met de voedingsspanning van 300 W, op de initiatieverwarming, kan de thermische uitgang die op de emissiewater wordt gegenereerd 2700 W bereiken met de reactie op materiaalgewicht van 4 gram.


September 2017
Brilliant-Light-Power-baas Mills heeft een lezing gehouden over zijn super-zon-machine. In bijgaand document (PP-presentatie) staan de laatste ontwikkelingen, mogelijkheden en kansen beschreven die hij voor zijn eigen project ziet. De kunstzon gaat het energie-landschap voorgoed veranderen volgens hem.

SCTE-Energy-2020-web
PDF – 4.5 MB 80 downloads

De Suncell van Mills is vele malen economischer dan werken met zonnepanelen, zoals onderstaande vergelijking laat zien. De Suncell werkt altijd; ook 's nachts.


September 2017
In de wereld van LENR is ook een zekere ME356 actief. Dit is een schuilnaam zodat we niet weten om welke persoon het hier gaat. ME356 vertelt dat ook hij zich inzet om een werkend LENR-apparaat op de markt te brengen. Zijn uitvinding is een reactor van 8x8x50 centimeter welke door kernfusie doorlopend warmte zal afgeven. De geschatte verkoopprijs is € 350,--. Een gemiddeld huishouden heeft drie van dergelijke boxen nodig om in haar energiebehoefte te kunnen voorzien. In verband met het verwerven van veiligheidscertificaten kan hij niet aangeven op welke termijn zijn vinding in de winkel te koop zal zijn.
Bijgaande foto's zijn door ME356 vrij gegeven. Deze tonen materiaal waarop de reactie heeft plaats gevonden:


Mei 2017

Brilliant Light Power heeft gemeld dat het eerste commerciële product wat ze op de markt willen brengen een warmte producerende zonnecel zal zijn. Aanvankelijk was er ingezet op een zonnecel die elektriciteit zou leveren. Deze is nog steeds het hoofdproduct wat BLP wil gaan maken. Maar het ligt in de lijn van de ontwikkeling om eerst een warmte-zon te creëren en deze door te ontwikkelen naar het elektriciteit producerende model. 


Maart 2017

Autofabrikant Nissan is geïnteresseerd in de werking van LENR. De automaker heeft vanaf 2010  een elektrisch model in de aanbieding. De kopers tonen zich tot nu toe niet erg tevreden. De oorzaak van die ontevredenheid zit in twee zaken.

Als eerste is er de actieradius. De wagen komt met een lading stroom ongeveer 200 kilometer ver. En dat alleen in ideale omstandigheden zoals een heerlijke zomerse dag met een licht briesje. In de winter komt het wagentje tot nog geen 80 kilometer. Accu's zijn met koud weer sneller ontladen en bovendien wil de chauffeur er warm bijzitten en daardoor moet de stroombron ook nog voor een verwarmd interieur zorgen. Als de reis dan ook nog eens tegen een straffe koude wind in moet dan staat de auto al na 50 kilometer stil (!).

Een tweede klacht is de laadtijd. Na iedere 150 kilometer verplicht een half uur stil staan om te laden is niet prettig als je haast hebt.

Op 20 maart presenteert Nissan nieuws over LENR. De energie die door een nucleaire reactie ontstaat bij een waterstof - nikkel verbinding is een ideale bron voor een elektrische auto. In eerste instantie denkt Nissan vooral aan het direct verwarmen van de auto maar ook het opwekken van stroom voor de accu's is natuurlijk een heel interessante mogelijkheid.


Januari 2017

Leif Holmlid, een Zweedse wetenschapper, meldt dat hij een lasertechniek heeft toegepast om nucleaire reacties te starten en dat hij daarmee een energieopbrengst heeft bereikt van COP 450. Dat is 450 maal hogere output dan input. Dat is wat anders dan een windmolentje.

Zie hier de technische details


Januari 2017

Na bijna een heel jaar testen, komt het bedrijf Brillouin Energie met de mededeling dat het opzienbarende resultaten heeft behaald. Maar liefst vijf opgestelde reactoren hebben een positieve reactie laten zien gedurende de testperiode. Er is doorlopend een ruime COP vastgesteld. Dit wil zeggen dat er meer energie wordt geproduceerd dan dat er wordt verbruikt. Het onderzoeksbedrijf SRI heeft nauwlettend het geheel gevolgd en de bevindingen in een rapport beschreven. Brillouin verwacht na 2017 met modellen te kunnen komen welke kunnen worden ingezet op de commerciële markt.

 

Hieronder is het testrapport te downloaden:

SRI_ProgressReport
PDF – 1.7 MB 93 downloads

December 2016

Het bedrijf Brilliant Light Power is serieus in zijn berichtgeving over een door hen ontwikkelde super zonnecel. Door middel van LENR (kernfusie) zijn ze volgens eigen zeggen erin geslaagd om een kunstmatige mini zon te ontwerpen. Door deze in de bouwen in een koepel, gemaakt van hoogwaardige zonnepanelen, hebben ze een controleerbare energiebron gecreëerd. De uiteindelijke bron is water. De energiebron is schaalbaar zodat er kleine exemplaren voor de energievoorziening in woningen gaan komen naast stevige exemplaren voor bijvoorbeeld de aandrijving van een groot schip.

Ze verwachten in 2017 een commercieel model aan het publiek te tonen en vanaf 2018 zal de superzon op de markt verschijnen. Om het proces van marketing, productie en verkoop te doen slagen is er in december 2016 een adviesraad ingesteld. In deze raad zitten personen die hun sporen in de industrie en commercie reeds hebben verdiend.

De Raad van Advies bestaat uit senior leidinggevenden uit de branche en bestaat uit Colin Bannon van BT, Bill Maurer uit ABM Industries, Ray Gogel, de voormalige president van Current Group en de Amerikaanse Grid Co, Matt Key, CEO van Everynet en drie extra kaderleden op het gebied van telecommunicatie, financiën en juridische beroepen.

 

CNN-item over de superzon


November 2016

Andrea Rossi werkt aan een kleinere variant van de E-Cat die hij  QuarkX heeft genoemd.

Het betreft een klein apparaatje ter grootte van een lucifer. Het machientje heeft de volgende eigenschappen volgens de maker:
- starten en stoppen van de reactie in seconden 
- de zeer hoge temperatuur zorgt voor oververhitting, deze kan volledig benut worden
- het produceren van gelijkstroom: ook al is het gebruik ervan beperkt. De reactor is vooral bedoeld voor het produceren van hitte
- het produceren van een hoge COP (=toegevoegde energiewaarde)
- het ontwerp is zo aangepast dat industriële productie in grote series mogelijk is
- de Sigma 5 test (een zeer lange tijd en ononderbroken operationeel zijn) ligt op koers in één van onze labs
- een verfijnde afstelling


Oktober 2016

Superzonnecel in ontwikkeling bij Brilliant Light Power

De meest recente demonstratie van de vooruitgang die Brilliant Light Power in de voorbereiding van haar zonnecel energie genererende inrichting voor de markt heeft duidelijk gemaakt waar dit bedrijf mee bezig is. Dit apparaat neemt kleine hoeveelheden water, zet dit om in een controversiële vorm van waterstof en als gevolg daarvan produceert een theekopje-grote zon wonderbaarlijke hoeveelheden elektriciteit met behulp van zonnecellen. Er is natuurlijk geen verontreiniging als gevolg van de werking van de zonnecel en de kosten van de brandstof bijna nul, waardoor het een onweerstaanbare keuze aan de wereld van de toekomst is om hiermee op grote schaal aan de slag te gaan.

Uitgaande van de ontwikkeling in november 2013 van een proces om grote hoeveelheden energie van atomair waterstof, afgeleid van extraherende watermoleculen, hebben Randell Mills en zijn medewerkers de helder licht technologie verbetert om na de toenmalige lichtflits nu een apparaat te ontwikkelen in de vorm van een theekopje grote versie van de zon en deze continue te laten branden in een bol van vuurvaste materialen. Deze kunstzon, die gloeit met de intensiteit van een gloeilamp gloeidraad, wordt ingekapseld in een geodetische koepel  met geavanceerde fotovoltaïsche chips  en zal elektriciteit, eerst in tienduizenden kilowatt, en uiteindelijk in megawatt produceren.

Ergens in de komende zes maanden, zal een elektriciteit producerende prototype van een zonnecel klaar zijn om aan publiek te tonen. Na dit punt zal Mills, Brilliant Light Power, en zijn product moeilijk meer zijn te negeren. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Presentatie van de zonnecel

 

September 2016:

Hacking the Atom: Explorations in Nuclear Research is een nieuw (Engelstalig) boek geschreven door Steven B. Krivit.

Geschreven voor een algemeen publiek in begrijpelijk Engels, onthult dit boek het verborgen verhaal over wat aanvankelijk en onjuist ‘koude fusie’ werd genoemd. Low Energy Nuclear Reactions (LENRs) behelzen geen fusie of splitsing, maar zijn een nieuwe, derde vorm van het nucleaire fenomeen. Robert Park, de voormalige woordvoerder van de American Physical Society, geeft toe dat LENRs werkelijk bestaan, daarmee trekt hij zijn eerdere en lang bestaande oppositie tegen het onderzoek in, zoals het boek duidelijk zal maken. Krivit’s gesprekken over LENRs met Richard Garwin, welke een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling van de eerste waterstofbom, zijn ook verhelderend.

LENRs zijn het resultaat van een nucleair proces en kunnen nu verklaard worden via een wezenlijke theorie. Deze theorie is verenigbaar met de bestaande natuurkunde, vergroot de wetenschappelijke kennis en legt een veelbelovend nieuw terrein van nucleaire wetenschappen bloot. Dit boek lost een van de meest verbitterde en verwarde conflicten op in de moderne wetenschappelijke geschiedenis en geeft aan dat we aan het begin staan van een nieuwe periode van onderzoek op nucleair gebied.

Hacking the Atom vershaft de achter-de-schermen details van deze vreemde en woelige wetenschappelijke reis die plaatsvond tussen 1990 en 2015. Het boek onthult intens menselijk drama en vurige intellectuele conflicten welke onvermijdelijk samengaan bij het najagen van revolutionaire wetenschap en techniek.


September 2016:

Een nieuw artikel van Michael Brooks gepubliceerd in het New Scientist magazine en getiteld ‘Koude Fusie: wetenschaps meest controversiële technologie is terug’ De subtitel luidt: ‘De bewering dat de zon in het lab getemd was werd 25 jaar geleden gehekeld. Dus waarom stoppen regeringen en investeerders er opnieuw geld in?’

 

Ik denk dat Brooks met dit artikel een lovenswaardige klus heeft geklaard waarvoor hij een brede verscheidenheid aan bronnen heeft geraadpleegd en een terrein beschrijft dat de aandacht trekt van serieuze onderzoekers, ondanks de bezoedelde reputatie van koude fusie. Hij maakt melding van de nog lopende rechtszaak tussen Rossi en Industrial Heat, maar kijkt ook naar andere ontwikkelingen op het gebied van LENR.

De volledige tekst van het artikel is beschikbaar in de gedrukte versie van het magazine en voor online abonnees op deze link: https://www.newscientist.com/article/mg23130910-300-cold-fusion-sciences-most-controversial-technology-is-back

Ik was in staat de volledige tekst van het artikel te lezen, maar kan het vanwege copyrights hier niet allemaal weergeven, echter, enkele quotes staan hier onder:

Graham Hubler van het Sidney Kimmel Institute for Nuclear Renaissance aan de Universiteit van Missouri: “Wij zijn ervan overtuigd dat er hier een vorm van een energiebron is … ik zou deze baan niet hebben aangenomen als ik daarover twijfels had.”

David Nagel van LENRIA: “De resultaten zijn beschikbaar, maar mensen negeren ze.”

Joseph Zawodny van NASA’s Langley Research Center in Virginia zegt dat onderzoek wordt gedaan om de beweringen hard te maken via onafhankelijke replica’s en de toetsbaarheid van theorieën, maar de lopende controverse rondom Rossi’s E-Cat maakt het moeilijk om fondsen te werven.

Woodford Investment Mangagement geeft toe dat LENR een terrein is met grote risico’s, maar ze verklaren: “Het bewijs dat we tot nu toe hebben gezien, gekoppeld aan de potentiële mogelijkheden op de markt, geeft voor ons aan dat het een terrein is dat het waard is om verder in te investeren.”


September 2016:

Japanse Universiteit toont werking LENR aan. Zie voor details onderstaand rapport.

KanekoK coldfusion - Universiteit Tohoku
PDF – 249.7 KB 62 downloads

21 juni 2016: belangrijke ontdekking wat o.a. een oplossing is voor nucleair afval

Op een persconferentie in Geneve vertelt een Russische corporatie Actinedes bestaande uit de uitvinders Viktor Kurashov en Tamara Sakhno, en de beheerder Vladislav Karabanov. dat ze een belangrijke ontdekking hebben gedaan. Deze hebben ze inmiddels gepatenteerd. Nu zijn ze op zoek naar partners om het tot een succesvol commercieel product te maken.

 

"Wat we u vandaag laten zien is een transmutatie van elementen zonder kernreactoren, zonder zwaar water of iets dergelijks. Onze benadering van de chemische omzetting van elementen is biochemisch van aard. Het is nog te vroeg om de economische en maatschappelijke betekenis van deze ontwikkeling en technologie te benoemen. Het zou niet overdreven zijn om te zeggen dat deze ontdekking een ware revolutie is, die een nieuw hoofdstuk in de technologische vooruitgang gaat openen."

 

"De methode leidt tot het verkrijgen van diverse waardevolle elementen en isotopen, nodig bij energieopwekking, geneeskunde en industrie. Onder hen Francium, Radium, Actinium, Protactinium, Americium, Berkelium, Californium, en diverse andere isotopen. Allemaal in geschikte vorm, gunstig voor scheiding en zuivering. Het is ook een toepassing om nucleair afval voor 100%  te verwerken."


Mei 2016:

De redactie van Frontier Magazine besteedt in de nu in de winkel liggende mei/juni uitgave aandacht aan Rossi, de E-Cat en de recente ontwikkelingen. Het artikel is op basis van diverse tekst op deze website, maar voor hen die de aandacht voor dit onderwerp in gedrukte vorm in kranten en magazines willen bewaren is het wellicht een aankoop van het magazine waard:

Stand van zaken E-CAT
In de E-Cat (Energy Catalyzer) van de Italiaanse uitvinder Andrea Rossi vindt z.g. koude kernfusie plaats met als ‘brandstof’ kleine hoeveelheden nikkelpoeder en waterstof met als katalysatorstof lithium om een veilige en schone vorm van warmte-energie te produceren. Deze vorm van nucleaire fusie heeft dus geen radioactieve materialen nodig, produceert geen radioactief afval en stoot geen vervuilende stoffen in het milieu uit. De lage prijs en diverse andere voordelen kunnen ervoor zorgen dat dit de zo gewenste oplossing voor de energiecrisis is en wellicht ook voor de huidige economische crisis.


Maart 2016:

NIEUW ARTIKEL VAN HUW PRICE: ‘STAAT HET KOUDE FUSIE EI OP UITKOMEN?’

 

Bron: http://www.e-catworld.com/2016/03/25/new-huw-price-article-is-the-cold-fusion-egg-about-to-hatch


Huw Price, Bertrand Russell Professor in Filosofie en lid van het universiteitsbestuur van de Universiteit van Cambridge, heeft voor de Aeon.co website een nieuw artikel geschreven over LENR en hoe hij denkt dat het op het punt staat op het wereldtoneel uit te barsten. Het artikel luidt: ‘Is the cold fusion egg about to hatch?’ (‘Staat het koude fusie ei op uitkomen?’) en kan hier gelezen worden:

https://aeon.co/opinions/is-the-cold-fusion-egg-about-to-hatch

Dr Price refereert aan een artikel dat hij drie maanden eerder schreef, getiteld: ‘The Cold Fusion Horizon’ ('De koude kernfusie horizon') waarin hij het heeft over de ‘reputatie valkuil’ waar het onderwerp last van heeft, wat inhoudt dat het bespreken van het onderwerp taboe is, dat mensen zich bewust afzijdig houden van het onderwerp om te voorkomen dat hun reputatie bezoedeld wordt.

Hij schrijft:

‘Niet verrassend, sommige lezers waren niet overtuigd. Enkele verontruste reageerders waren zelfs bezorgd over wat het stuk met mijn eigen reputatie zou doen. Dus, heb ik drie maanden later enige spijt?

In tegendeel, het verhaal is naar mijn opvatting nog interessanter geworden. Ik wil hier wat updates aan lezers aanbieden die de laatste keer niet overtuigd waren dat deze ontwikkelingen het waard zijn om dat zelf te volgen. En ik wil een stevige waarschuwing doen uitgaan aan iedereen die nog steeds vol vertrouwen meent dat zij dit onderwerp kunnen blijven negeren. Als LENR op het punt staat een comeback te maken, dan zal de reputatie valkuil zich snel, heel snel omkeren. Niemand wil de laatste struisvogel zijn die zijn kop uit het zand trekt. U bent dus gewaarschuwd!’

Hij gaat verder met aandacht besteden aan de vele ontwikkelingen die we hier ook besproken hebben, zoals de conclusies van Rossi’s E-Cat test, de bewering van MFMP dat röntgenstraling een signaal voor LENR is en het laatste statement van Industrial Heat over hun voortgaande werk op het gebied van LENR.

Hij ziet dat de aanwijzingen positief zijn voor het verschijnen van belangrijke ontwikkelingen in de koude kernfusie, en hij eindigt met een uitdaging:

‘We weten niet hoe dit verhaal zal aflopen, maar met de spelers die er momenteel bij betrokken zijn is het moeilijk om te doen alsof het van alles is, behalve interessant. Misschien is het tijd voor de wetenschapsmedia van de wereld wat wilskracht te tonen, en de confrontatie met de reputatie valkuil aan te gaan en er aandacht aan te gaan besteden?’